Samsun’un Atakum ilçesinde, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında sahilde bulunan 20 aydınlatma direği pembe ışıklarla aydınlatıldı.
Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) tarafından gerçekleştirilen uygulamayla, meme kanserinde erken teşhis ve düzenli sağlık kontrolleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.
YEDAŞ Tarifeler Direktörü Şeyda Pamuk, vatandaşların yoğun olarak kullandığı sahilde gerçekleştirilen çalışmayla erken teşhisin önemini görünür hale getirmek istediklerini belirtti.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz ise kadınların düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmasının ve yaş gruplarına göre belirlenen tarama programlarına katılmasının önem taşıdığını ifade etti.
Öz, özellikle 40-69 yaş arasındaki kadınların iki yılda bir mamografi taraması yaptırmasının önerildiğini belirterek vatandaşları KETEM ve Sağlıklı Hayat Merkezlerindeki tarama hizmetlerinden yararlanmaya çağırdı.