Bafra Asri Mezarlığı Garnizon Şehitliği’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Garnizon vekili Piyade Yüzbaşı Mustafa Erden, şehitlerin vatan uğruna yaptığı fedakârlığın önemine değindi ve Çanakkale Savaşları’nın Türk milletinin azim ve cesaretini gösterdiğini vurguladı.
Program kapsamında Garnizon Şehitliği Büstü’ne çelenk sunuldu, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve İlçe Müftü Vekili İhsan Barut tarafından dua edildi. Protokol üyeleri ve şehit aileleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Anma etkinlikleri Altınkaya Anadolu Lisesi’nde de devam etti. Törene Kaymakam Dr. Mustafa Altınpınar, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, ilçe protokolü, şehit dernekleri ve şehit yakınları katıldı.