Canik Belediyesi, 2026 yılında ilçeden ilk kez üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik burs desteğini sürdürecek.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, şehir ve üniversite ayrımı yapılmaksızın ilçeden ilk kez üniversiteyi kazanan öğrencilerin burs desteğinden yararlanabileceğini belirtti.
Sandıkçı, uygulamayla öğrencilerin eğitim sürecine ve ailelerin eğitim harcamalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Burslar aylık olarak yatırılacak
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından burs ödemelerinin aylık periyotlarla öğrencilerin banka hesaplarına yatırılacağı bildirildi.
Sandıkçı, “Bu yıl da ilçemizden üniversiteyi ilk kez kazanan tüm öğrencilerimize burs desteği sağlamayı sürdürüyoruz” dedi.
Canik Belediyesi’nin resmi duyurusuna göre başvurular 2 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek. Öğrenciler, öğrenci belgesi, kendilerine ait banka hesap numarası (IBAN) ve T.C. kimlik kartıyla belediye hizmet binasındaki Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Birimine başvurabilecek.
Burs desteğine ilişkin ayrıntılı bilginin Canik Belediyesi Çözüm Merkezi ve ilgili birim üzerinden alınabileceği belirtildi.