Çarşamba’da “Sanatın Diliyle Değerlerimiz” sergisi açıldı

Hz. Muhammed’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına düzenlenen sergi, Çarşamba ilçesinde vatandaşların beğenisine sunuldu.

GÜNCEL - 11-03-2026 16:41

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, Hz. Muhammed’in doğumunun 1500’üncü yılı anısına “Sanatın Diliyle Değerlerimiz” adlı sanat sergisi açıldı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından planlanan sergi, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ve Çarşamba Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlandı.

Zübeyde Hanım Meydanı’nda düzenlenen açılışa İlçe Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, sergideki eserleri usta öğreticilerden bilgi alarak inceledi.

Sergide kaplumbağa terbiyesi kabartması, Osmanlı tuğra işlemesi ve diğer çeşitli sanat dallarına ait çok sayıda eser vatandaşların beğenisine sunuldu.

Günün Diğer Haberleri