Elazığ'da dün akşam saat 20.55'te meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem birçok ilde hissedilirken, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden oldu. Türkiye'nin birçok kentinden sıcak bölgeye ekipler sevk edilirken, arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar büyük bir titizlikle devam ederken her geçen saat maalesef acı haberler de geliyor...
BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNDE...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da deprem bölgesinde ortak açıklamalarda bulunuyor.
Soylu'nun açıklamaları:
Malatya Doğanyol'da 4 vatandaşımız, Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti.
Şu anda bizim elimizdeki temel veriler çerçevesinde hayati fonksiyonlarıyla ilgili tedirginlik yaşayabileceğimiz bir hastamız yok.
Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık. Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı. 22 kişinin daha enkaz altında olduğu sanılıyor.
Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.
Bakan Koca'nın açıklamaları:
Toplam 22 vatandaşımızı maalesef kaybettik. 18 vatandaşımız Elazığ, 4 vatadaşımız Malatya'da. Kaygı ve panik sebepleri dahil olmak üzere sağlık kuruluşlarıma müracaat eden sayımız 1031 oldu. 1031 müracaat içinde 382 kişi yaralıydı. Serviste takibi yapılan 128 hasta var ve bunları 34'ü yoğun bakımda. Yoğun bakım şartlarında tedavileri devam edenler içinde durumu kritik olan hastamız olmadığını söyleyebilirim. Gece boyunca ameliyat edilen 8 hastamız oldu.
Bakan Kurum'un açıklamaları:
Dün akşamdan itibaren olay yerine geldik. Hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Elazığ'da 5 binanın yıkık olduğu, ağır ve hafif hasarlı binalar olduğu görüldü. İçme suyu ile ilgili altyapı noktasında herhangi bir sorun yok.
Enkaz çalışmalarının hemen yanındaki binalar gibi tehlike arz eden binalar mevcuttur. AFAD binaları anbean takip etmektedir. Ziraat Bankası faaliyete geçirildi. Valiliğimiz ailelerimize bugün nakdi yardım yapacaktır.