OMÜ’de Filistin’e Destek Programı Düzenlendi

OMÜ öğrenci toplulukları, Gazze’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla Kampüs Camii’nde bir farkındalık programı gerçekleştirdi.

GÜNCEL - 10-04-2026 17:26

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrenci toplulukları tarafından, Filistin’de yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla bir program düzenlendi.

OMÜ Kampüs Camii’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Gazze’de yaşanan gelişmelere ilişkin farkındalık çağrısı yapıldı. Konuşmalarda, bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri, abluka koşulları ve temel insani ihtiyaçlara erişimde yaşanan zorluklara dikkat çekilerek uluslararası kamuoyunun daha güçlü bir dayanışma göstermesi gerektiği ifade edildi.

Programda ayrıca Gazze’ye yönelik insani yardım girişimlerine de değinilerek, farklı ülkelerden katılımcıların yer alacağı “Avrasya Sumud Filosu” hakkında bilgi verildi. Filonun, bölgeye temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılmasını hedeflediği belirtildi.

Etkinlikte, Filistinli tutuklulara yönelik düzenlemelere ilişkin değerlendirmeler de yapılarak, bu tür kararların uluslararası hukuk ilkeleriyle çeliştiği vurgulandı.

Program, Filistin’de hayatını kaybedenler için yapılan dualarla sona erdi. Katılımcılar, Gazze’deki mağduriyetlerin son bulması temennisinde bulundu.

Günün Diğer Haberleri