Samsun’da DEAŞ Operasyonu: Yabancı Uyruklu 2 Şüpheli Gözaltında

Samsun’da düzenlenen şafak operasyonunda DEAŞ ile bağlantılı olduğu öne sürülen Irak ve Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ - 08-04-2026 10:30

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, örgüt faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve yapılanmalarının engellenmesine yönelik teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda belirlenen adreslere şafak vakti eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda, İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde Irak uyruklu S.M.S.E.H. (39), Kazımkarabekir Mahallesi’nde ise Suriye uyruklu M.M.Z. (25) gözaltına alındı.

Şüphelilerin, geçmişte Irak ve Suriye’de örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulundukları ve Türkiye’de de bu faaliyetleri sürdürdükleri öne sürüldü. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Günün Diğer Haberleri