Samsun’da 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Pickleball Şampiyonası düzenlenecek. Samsun Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Yeşilay Samsun Şubesi ve Samsun Pickleball Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek organizasyon, gençleri sporla buluşturmayı hedefliyor.
“Gerçek Mücadele Sahada: Bağımlılığa Karşı Pickleball Şampiyonası” sloganıyla düzenlenecek turnuva, üniversite öğrencilerine yönelik olacak. Şampiyona, 18 Mayıs Pazartesi günü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Turnuvaya katılmak isteyen öğrenciler için başvurular 16 Mayıs’a kadar devam edecek.
Samsun Pickleball Derneği Başkanı Semih Üzer, daha önce düzenlenen organizasyonda 670 sporcunun katılımıyla büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatarak, bu kez de 19 Mayıs coşkusunu kortlara taşımak istediklerini belirtti.
Üzer, pickleball sporunun tenis, badminton ve masa tenisinin birleşimi olduğunu ifade ederek, gençleri ekran başından uzaklaştırıp sahaya davet ettiklerini söyledi. Ayrıca organizasyonun, bağımlılıkla mücadelede sporun önemine dikkat çekmeyi amaçladığını vurguladı.