Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen “Perdeden Kampüse Söyleşi 3” etkinliği, tiyatro dünyasının deneyimli isimlerini öğrencilerle buluşturdu. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda oyuncular Hakan Bilgin ve Yosi Mizrahi, kariyer yolculuklarını ve mesleki birikimlerini gençlerle paylaştı.
Yaklaşık 15 yıllık geçmişe sahip Gençlik Topluluğu’nun organize ettiği etkinlikte öğrenciler, merak ettikleri soruları doğrudan sanatçılara yöneltme fırsatı buldu.
Tiyatroya başlama hikayesini anlatan Hakan Bilgin, sahnenin kendini ifade etme ve gelişim açısından önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, tiyatronun insan hayatında dönüştürücü bir rol üstlendiğini dile getirdi. Gençlere tavsiyelerde bulunan Bilgin, karşılaşılan zorlukların birer engel değil, gelişim fırsatı olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.
Yosi Mizrahi ise hayatı katı planlarla sınırlandırmanın bireyi kalıplara sokabileceğine dikkat çekerek, anı yaşamanın ve sürecin değerini bilmenin önemine değindi. Mizrahi, aşırı planlı bir yaşamın kişiyi sınırlayabileceğini belirterek, hayatın akışına uyum sağlamanın gerekliliğini vurguladı.
Yoğun katılımla gerçekleşen söyleşi, öğrencilerin sanatçılarla birebir iletişim kurarak ilham aldığı verimli bir buluşma olarak değerlendirildi.