KARAASLAN: SAMSUN SALGINLA MÜCADELESİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYACAKTIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Pandemi Çalışmalarını Değerlendirme Toplantısı’na katılmak ve bir dizi program gerçekleştirmek üzere Samsun’a geldi.

KARAASLAN: SAMSUN SALGINLA MÜCADELESİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYACAKTIR
KARAASLAN: SAMSUN SALGINLA MÜCADELESİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYACAKTIR Samsun Güncel Haber

“Devlet-Millet Kaynaşmasının En Güzel Örneğini Sergiledik”

Dünyada 200’den fazla ülke ve bölgeye yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Türkiye’de alınan önlemler ve hızla hayata geçirilen kararların salgının etkisinin kırılmasında çok büyük katkısı olduğunu belirten Karaaslan, “Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana alınan sıkı tedbirler ve ülke olarak sahip olduğumuz güçlü sağlık sistemi ve altyapısı sayesinde diğer ülkelerin yaşadığı acı tecrübeleri yaşamadık. Devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneğini sergileyen ülkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı avantajları kullanarak, sivil toplumun da güçlü desteğiyle hamdolsun bu süreci başarıyla yönetmiştir. Hedefimiz ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ diye tanımladığımız süreci de aynı hassasiyetle yönetmeye devam ederek virüsün etkisinin tamamen kırılmasını sağlamaktır.” açıklamasında bulundu.

“Samsun’da Salgınla Mücadele Eşgüdüm İçinde Devam Etmektedir”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da salgınla mücadele ve hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi için ilgili tüm kurumların eşgüdüm içinde çalışmalarına devam ettiğini aktaran Karaaslan, “Bugün Samsun’umuzda gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen, ‘Pandemi Çalışmalarını Değerlendirme Toplantısı’ vesilesiyle şehrimizde alınan önlemleri, hemşehrilerimizin hizmete erişim ve ihtiyaçlarının temini noktasında mağduriyet yaşamaması için sürdürülen çalışmaları ve yeni dönemi ele alma imkânı bulduk. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki ilimiz genelinde ve ilçelerimizde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararların uygulanması hususunda mülki idare amirleri, yerel yönetimler, Vefa Sosyal Destek Grupları ve tüm kurumlar uyum içinde çalışmaya devam etmektedir. Bu vesileyle Samsun Valiliğimize teşekkür ediyorum. Samsun’umuzda hemşehrilerimizin genel olarak kurallara riayet etmesi ve ‘kontrollü sosyal hayat’ olarak tanımlanan yeni dönemde de tedbirlere uyması ile inşallah salgını atlatacağız. Samsun, salgınla mücadelesini başarıyla tamamlayacaktır.” dedi.

Samsun, Seferberlik Ruhunu Ortaya Koydu

Salgınla mücadelenin devam ettiği bu dönemde Samsun’un seferberlik ruhuyla sürece katkı sunduğunu belirten Karaaslan, “Bu süreçte şehrimiz cerrahi maske başta olmak üzere dezenfektan, koruyucu yüz siperliği, video laringoskop cihazı üreterek vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın yanında olduğunu gösterdi, seferberlik ruhunu ortaya koydu. Ayrıca Samsun’unumuz, yurtdışından ülkemize getirilen çok sayıda vatandaşımızı KYK Yurtlarımızda örnek konukseverliğiyle ağırlayarak yurt altyapısının ne kadar güçlü olduğunu ortaya koydu.” dedi.

Karaaslan ayrıca, “Temel ihtiyaç desteği, sosyal yardım programı, çiftçilere sağlanan destekler, salgın döneminden esnafımızın, işletmelerimizin en az düzeyde etkilenmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen paketler ve kredi destekleri sayesinde ülkemizde sosyo-ekonomik sürecin sağlıklı bir şekilde devam etmesi sağlanmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya; Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, İl Müdürleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı katıldı.

Toplantının ardından Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek Başkan Mustafa Demir ile çalışmaları ve yeni projeleri görüştü. Daha sonra, maske ve tek kullanımlık önlük üretimi gerçekleştiren Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Türk Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaretinde Karaaslan’a ay yıldızlı maske hediye edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak