HAVZA BELEDİYESİNDEN CUMA NAMAZI MESAİSİ

Havza Belediyesi tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından kılınacak ilk cuma namazı için yoğun mesai.

HAVZA BELEDİYESİNDEN CUMA NAMAZI MESAİSİ
HAVZA BELEDİYESİNDEN CUMA NAMAZI MESAİSİ Samsun Güncel Haber

Havza Belediyesi tarafından İçişleri Bakanlığı, 'Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi' hakkında genelgesinin ardından ilk kez kılınacak Cuma Namazı için hazırlıklarına yoğun şekilde başlandı.

Hazırlıklar kapsamında Havza Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü Dezenfeksiyon Ekibi tarafından gece ilçede Cuma Namazı kılınacak cami avlu ve bahçelerinde yıkama işlemi yapıldı.

Gündüz ise Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kevser camiinde namaz kılacaklar için uygun aralıklarda sosyal mesafe çizgileri hazırlandı.

Sosyal çizgi mesafeleri hazırlanan alan, Zabıta Müdürlüğü tarafından kapatılarak Dezenfeksiyon Ekibince dezenfekte edildi.

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu uzun süre ilk Cuma Namazı kılınacağını ifade ederek; “İnşallah bu gün yeniden camiler cemaatine, cemaatler camilerine kavuşuyor. Havza Belediyemizin yapmış oldukları hizmetlerden ve bizlere verdikleri desteklerden ötürü başta Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir’e çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Namaza yoğun bir katılımın olduğu Kevser Camiinde cemaatin gelmesi ile birlikte Havza Belediyesi tarafından cemaate maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Namaz öncesi Zabıta ekipleri namaz kılacak vatandaşları maske takmaları konusunda uyarılarda bulundular.

Namaz sonrası bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir;"İbadethanelerimiz cemaatine, bizler de camilerde ibadetlerimize kavuşturduk. İnşallah halkımız alınan tedbirlere uyduğu sürece normalleşme süreci hızlı olacak. Bu gün burada uzun süre sonra ilk kez cemaatle namaz kıldık. Başta Müftülük çalışanlarımız olmak üzere Emniyet Müdürlüğümüz ve belediye personelimize çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak