SAMDOB SEYİRCİLERİYLE BULUŞUYOR!

Samsun Devlet Opera ve Balesi yaşanan zorlu pandemi günlerinin ardından, “Sahnede Hayat Var” Opera/Bale Kolaj Konseri ile özlemle bekleyen seyircileriyle buluşuyor. 4 - 18 Temmuz 2020 akşamları gerçekleşecek kolaj konser açık havada, sosyal mesafe kurallarına uygun şartlarda gerçekleştirilecek.

SAMDOB SEYİRCİLERİYLE BULUŞUYOR!
SAMDOB SEYİRCİLERİYLE BULUŞUYOR! Samsun Güncel Haber

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayınladığı “Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci” konulu genelgeye uygun şekilde Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin ön bahçesinde bulunan Açık Hava Sahnesi’nde seyirci koltukları yeniden düzenlendi. Düzenli periyotlarla bina içi ve dışının dezenfekte edilmesiyle, seyircilerine mümkün olan en hijyenik ortamı sunan SAMDOB, üç aylık suskunluktan sonra normalleşme sürecindeki ilk adımını atıyor. Konser için sosyal mesafe şartlarına göre yeniden düzenlenen Açık Hava Sahnesi, bir buçuk metre arayla sadece 55 kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Normalleşme sürecinin adım adım gerçekleştirildiği ülkemizde sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek “Sahnede Hayat Var” Opera/Bale kolaj konseri, 4 Temmuz 2020 Cumartesi ve 18 Temmuz 2020 Cumartesi akşamları, saat 21.00’da Samsun Devlet Opera ve Balesi bahçesinde yer alan Açık Hava Sahnesi’nde, sınırlı sayıda ücretsiz davetiye alınımıyla gerçekleştirilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Piyanist Prof. Dr. Olga Hasanova’nın konuk sanatçı olarak solistlere eşlik edeceği konserde; Mezzo-Soprano Polen Yağmur Arslan, Mezzo-Soprano Selin Yılmaz, Tenor Halil Kaplan, Tenor Yunusemre Kemal Sönmez ve Bas Yağmur Oksayoğlu, W. A. Mozart, G. Verdi, G. Bizet, E. Curtis, E. Capua ve A. Saygun’un eserlerinden seslendirecek. Ayrıca; Anjelika Akbar’ın “Bach A L’Orientale” albümünden iki parçaya, Bale Sanatçısı Özlem Özdemir’in sosyal mesafe kurallarını gözeterek yaptığı koreografilerde, Bale Sanatçıları Damla Güven, Özlem Özdemir, Çağıl Han Öztornacı, Ecem Günaydın, Çiğdem Zorlukol, Sıla Aşık, Ege Oral, Ozan Fakıoğlu ve Ekin Su Cemgil yer alacak.

Pandemi süresince sanatçılar, Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin ve TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayın konserleri ve söyleşilerinin yanı sıra hazırladıkları kısa videolar ile #EvdeKal etiketine destek verdi.

4-18 Temmuz 2020 Cumartesi akşamları saat 21.00’da gerçekleşecek “Sahnede Hayat Var” Opera/Bale Kolaj Konseri’nin sınırlı sayıda olan ücretsiz davetiyeleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden temin edilebilir.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak