ZABITA EKİPLERİ; UYARILARA UYMAYAN SEYYARLARA, KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR

İlkadım halkının rahatı ve huzuru için her türlü tedbiri alan İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, ara koronavirüs tedbirleri kapsamında sokaklara taşan kaldırım işgali yapan esnaf ve seyyar satıcılara göz açtırmıyor.

ZABITA EKİPLERİ; UYARILARA UYMAYAN SEYYARLARA, KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR
ZABITA EKİPLERİ; UYARILARA UYMAYAN SEYYARLARA, KALDIRIM İŞGALİNE GEÇİT VERMİYOR Samsun Güncel Haber

İlkadım ilçesinde öncelikle kent merkezinde gelişi güzel kaldırım işgali ve seyyar satıcılara yönelik bir dizi tedbirler alan İlkadım Belediye Zabıta Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile koordineli bir çalışma başlattı. İlk etapta İstasyon Mahallesi Kapalı Semt Pazarı Alanı’nda pazar günleri kurulan sosyete pazarına yönelik denetim yapan zabıta ekipleri müsaade edilen sabit yerler harici ara sokaklara kaçan seyyarlara müdahale etti. Yapılan denetimler öncesinde uyarıları da bulunan zabıta ekiplerine kulak asmayıp, ara sokaklarda sattıkları mallarla halkın sağlığını tehdit edip mahalle sakinlerini huzurunu kaçırarak gürültü kirliliğine sebep olan seyyar satıcıları kaldırdı.

“Uyarları dinlemeyenlere yasal yaptırım”

Yol, kaldırım işgali yapan esnaf ve seyyar satıcılara yönelik denetimlerini şehir merkezinde de sürdüren zabıta ekipleri ilçe halkını yoğun olarak kullandığı, Mecidiye, Fatih Sultan Mehmet, Hançerli ve  Kasaplar Caddesi’nde devam eden ekipler ellerindeki metre ile ölçüm yaparak 90 cm üzerinde kaldırımı işgal eden cadde ve sokaklarda vatandaşın kullanım alanı olan kaldırımları, sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafları uyardı. Yaya yolu üzerindeki , işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için esnaflara yazılı tebligatta bulundu.

“Kaldırım işgaline taviz yok”

Kaldırım işgali konusunda hassasiyetini dile getiren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” İlçemiz genelinde kaldırım ve yol işgalini önleme çalışmalarına daha hassasiyet göstererek devam edeceğiz. Yaya kaldırımlarının işgali yüzünden vatandaşlarımız zaman zaman kaldırımda yürümekte zorlanıyor. Tüm uyarılara rağmen işgal yapan iş yerlerine tebligat ve yasal yaptırımlar uygulayacağız. Konuya duyarlılık göstererek bizlere yardımcı olan esnafımıza teşekkür ediyor, henüz harekete geçmemiş esnafımızın da zabıta ekiplerimize destek olacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak