CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. MURAT ÇAN; MAZOTTA ÖTV KALKACAK, KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK!

Memleketi Terme’de ve Ayvacık’ta temaslarda bulunan CHP Milletvekili Adayı Opr. Dr. Murat Çan, üreticiler için mazotta ÖTV’nin kalkacağını ve kredi faizlerinin silineceğini açıkladı.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. MURAT ÇAN; MAZOTTA ÖTV KALKACAK, KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK!
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI DR. MURAT ÇAN; MAZOTTA ÖTV KALKACAK, KREDİ FAİZLERİ SİLİNECEK! Samsun Güncel Haber

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun Milletvekili Adayı Opr. Dr. Murat Çan, Ayvacık Ziraat Odası’nın düzenlediği festivalde üreticilerle bir araya geldi. Memleketi Terme’de Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı yapan, Emiryusuf ve Kumcağız köylerinde temaslarda bulunan CHP Milletvekili Adayı Opr. Dr. Murat Çan, çiftçiler için mazotta ÖTV’nin kalkacağını ve kredi faizlerinin silineceğini açıkladı.

Ecevit ve Erbakan Gibiyiz

CHP 2. Sıra milletvekili adayı Saadet Partili Mehmet Karaman ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Opr. Dr. Murat Çan, “Mehmet Bey’le tıpkı Kıbrıs Harekatını yapan Sayın Ecevit ve Erbakan’ın uyumuyla çalışıyoruz” dedi. Opr. Dr. Murat Çan, bu konudaki görüşlerini şöyle açıkladı:

“1974 yılında kurulan Ecevit Hükümeti’nde Sayın Erbakan ile Sayın Ecevit son derece uyumlu bir şekilde çalıştılar. Türkiye açısından bugün bile hayati önemde olan Kıbrıs Barış Harekatı’nı birlikte yaptılar. Sayın Karaman da yıllarca Sayın Erbakan’ın Özel Kalem Müdürlüğünü yapmış tecrübeli biri. Biz de Mehmet Bey’le benzer bir çalışma içindeyiz. Samsun’un sorunlarına ortak çözümler üretmek üzere sürekli istişare ediyoruz. Mutabakat metnimizdeki projeleri Samsun’da tek tek hayata geçireceğiz.”

Mazotta ÖTV Yükü Kalkacak

Murat Çan, çiftçinin sorunlarına ilişkin ise şu tespitlerde bulundu:

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDT) verilerine göre, çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 200 milyar TL. Vatandaş çarşı pazardaki meyve ve sebze fiyatlarına güç yettiremiyor, bu ürünleri üreten çiftçi ise borç batağında. Bu para nereye gidiyor? 2021’de mazot fiyatı 7 lirayken bugün 20 lira. Dolar 8 liradan 20 liraya yükseldi. Bunu durumu değiştireceğiz. Üretici çiftçiler için mazotta ÖTV’yi kaldıracağız. 

Kredi Faizleri Silinecek

"İnsanlar kredilerini bankalardan çektikleri diğer krediler ile kapatmaya çalışıyor. Sürekli bir faiz girdabı içinde. Yıllarca ödese de borcu bir türlü bitmiyor. Maliyetlerdeki rekor artışlar devam ediyor. Tarımsal üretimde kullanılan girdi maliyetleri sürekli artıyor. Çiftçi, üretime devam edebilmek için gerekli girdiyi de çoğunlukla borçlanarak ediniyor. Biz bunu değiştireceğiz. İlk işimiz çiftçinin kredi faizlerini sıfırlamak olacak.”

Çiftçiye İndirimli Elektrik

Çiftçi desteklerinin artık üretim odaklı verileceğini belirten Opr. Dr. Murat Çan;

“Artık destekler tarla sürülmeden çiftçiye ödenecek. Böylece çiftçi maliyet hesabını yapabilecek. Çiftçi kazanacak, gıda ürünleri ucuzlayacak. Sulama kaynaklı büyük elektrik faturaları çiftçinin ve üreticinin kabusu haline geldi. Faturaların çoğunu vergiler oluşturuyor. Millet iktidarında tarımda indirimli elektrik devri başlayacak” ifadelerini kullandı.

Gübre ve Tohumun %50’si Devletten

Gübre fiyatlarındaki zamlara da değinen Murat Çan şöyle konuştu:

Önemli girdi maliyetlerinden biri de gübre ve tohum fiyatları. Bizim iktidarımızda gübre ve tohum parasının %50’sini devlet verecek. Girdi maliyetleri düşünce gıda maddeleri de ucuzlayacak. Fındıkta ve diğer ürünlerde alım fiyatları son ana kadar açıklanmadığı için çiftçi ne yapacağını bilemiyor. Mazot fiyatları, vergiler, faturalar ve yevmiyeler nedeniyle hepimiz pahalı gıda yiyoruz. Terme Ovası Türkiye’nin en bereketli bölgesi. Çarşamba ve Bafra da aynı durumda. Çiftçi önünü göremediği için tarlalar boş. Alım fiyatlarını ekimden önce ilan edeceğiz, Türkiye kazanacak, Samsun kazanacak.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak