Canik Belediyesi'nden dev Kadir Gecesi organizasyonu

Canik Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen “Seccadenle Gel Kadir Gecesi Özel Programı” binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Canik Belediyesi'nden dev Kadir Gecesi organizasyonu
Canik Belediyesi'nden dev Kadir Gecesi organizasyonu

Kadir gecesinde binlerce kişi Canik Belediyesi’nin Adnan Menderes Demokrasi Meydanında düzenlediği programda bir araya gelerek Ay Yıldızın gölgesi altında buluştu.

Yatsı ve Teravih namazlarının kılındığı, Kuranı Kerim tilavetlerinin gerçekleştirildiği, ellerin tüm mazlumlar için semaya açıldığı, Sakalı Şerif ziyaretiyle taçlanan gecede binlerce kişi Kadir gecesinin manevi iklimini hep birlikte yaşadı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ve İlçe yönetimi, Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Ahmet Aydın ve İlçe Yönetimi, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkan ve yönetimleri, Canik Belediyesi Meclis üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve binlerce kadın ve erkek Canikli vatandaşların katıldığı program Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi’nin sohbetiyle başladı. Ardından Eski Sanayii Camii İmam Hatibi Aydın Yeşil ve binlerce cemaat eşliğinde yatsı ve teravih namazları kılınarak hep bir ağızdan dualar edildi.

“RABBİM BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”
Canik Adnan Menderes Demokrasi meydanını dolduran vatandaşlara seslenen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı; “ Manevi hazzın doruğa ulaştığı böylesi anlamlı bir gecede aynı secdeye baş eğen tüm kardeşlerime selam olsun. Rabbim birliğimizi dirliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Ramazan ayının gönüllerimize serpmiş olduğu ferahlığın doruğa çıkmaya başladığı bir geceye ulaştık Elhamdülillah. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirdiğinden dolayı Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O’nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya salat ve selamda bulunuyoruz. Rabbim; “Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.” hadisi şerifine mazhar olmamızı lütfeylesin. Rabbimiz, Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin.  Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin. Kadir gecenizi tebrik ediyor, Milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor sizleri Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu anlamlı gece de söz alan Samsun Valisi Osman Kaymak; "Gecelerin sultanı Kadir Gecesinde binlerce hemşerimizle bizleri buluşturduğu ve bu geceyi ruhuna uygun bir şekilde yaşamamıza vesile olduğu için Canik Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayımızı gerçekten huzurlu geçirdik. Bu ayı huzurlu bir şekilde geçirmemizi sağlayan güvenlik güçlerimize askerimize polisimize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu gece hepimiz için günahlarımızdan arınmamıza vesile olur İnşallah." diyerek alanı dolduran vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Belediye tarafından ücretsiz ikramların yapıldığı programda, Kalkancı Kuran Kursu öğrencisi Kuran-ı Kerim okuma yarışması Türkiye birincisi hafız Mustafa Öztürk, Canik Müftülüğü Murakıbı Ethem Aydın, Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz’ın Kuranı Kerim tilavetleri meydanı dolduran vatandaşların gönüllerini şenlendirdi.

Programın sonunda alana getirilen Peygamber Efendimizin Sakalı Şerifi büyük ilgi gördü ve bu büyük buluşma salavatı şerifler eşliğinde sonlandı.

canik kadirgecesi samsunhaber
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak