Samsunlular sağlığa önem veriyor

Samsunlular sağlık açısından uzman kontrolünde diyet yapılması gerektiğini belirterek, "Diyet yapılmadığı zaman bile yiyecek ve içecek tüketiminde dikkat edilmesi gerekir' dedi.

Samsunlular sağlığa önem veriyor
Samsunlular sağlığa önem veriyor Samsun Güncel Haber

 Samsun Medya Grubu sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Ekibimiz Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan vatandaşlara, "Diyet hakkında ne düşünüyorsunuz ve diyet yapar mısınız?" diye sordu. İşte aldığımız yanıtlar: 

UZMANA DANIŞILMALI

Ekrem ÖLMEZ: Diyet yapmıyorum. Fakat yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Diyet yapanlar da kafalarına göre yapmamalılar. Kesinlikle bir uzmana danışarak diyeti uygulamalılar. Diğer türlü hem sağlığa hem de vücuda zararlı olabiliyor. 

HEP DİYETTEYİM 

Ayşe KUM: Ben hep diyetteyim. Genellikle az yemeye çalışıyorum ve her zaman yediklerime dikkat ediyorum. Örneğin, bol yağlı veya kızartma türü yemekleri yapmıyorum. Böylece hem sağlığıma hem de kiloma dikkat etmiş oluyorum. 

UZMAN KONTROLÜNDE 

Faruk UĞUR: Özel olarak diyet yapmayı düşünmüyor ve uygun görmüyorum. Fakat sağlık için diyet yapılmalı. Herşeyden önce insanın kendi vücudunu tanıması gerekiyor. Olmadık şeyleri diyet uğruna tükettiğinizde vücuda zarar vermiş oluyorsunuz. O yüzden uzman kontrolünde sağlık açısından diyet yapılabilir. 

SÜREKLİ YAPAMIYORUM 

Macide GÜL: Ben diyete başladığım zaman her seferinde en başa dönüyorum. Ancak bu idaresizliğim kilomun artmasına samsun oto kiralama oluyor. Diğer yandan hem sağlık açısından hem de fazla kilolar açısından yapılmalı. 

SAĞLIK İÇİN 

Hülya KERİMOĞLU: Diyet anlık veya günlük olmamalı. Her gün yiyeceğimize, içeceğimize dikkat etmeliyiz. Böyle yapılırsa diyete gerek kalmaz. Ben diyet yapmıyorum ve daha önce de yapmadım ama gerektiğinde mutlaka yaparım. En azından sağlık için gerekiyorsa yapılmalı. 

İHTİYACIM YOK

Sinan ADIYAMAN: Daha önce diyet yapmadım. Çünkü hiç ihtiyacım olmadı. Günümüzde sağlıktan çok fazla kilolara takılıyorlar. Mesela 50 insanın 30'u sırf kilo vermek için sağlıklı ya da sağlıksız diyet yapıyor. Geriye kalan 20'si ise sağlığı için yapıyor. Sağlığım için gerektiğinde ben de yaparım. 

SÜREKLİ YAPILMALI

Bülent GÜRSOY: Diyet, sağlığımız ve vücudumuz için yapmamız gereken bir şey ama yapmıyoruz. Bazen göbek rahatsız ettiği zaman diyete başlıyoruz, spor yapıyoruz. Fakat onun haricinde düzenli bir diyet yapmıyoruz. Bu yüzden tekrar kendimizi salıyoruz. Aslında sağlığımız için sürekli uygulamalıyız. 

DOKTORLAR FARKLI SÖYLÜYOR 

Hüseyin AKGÜL: Doktorların her biri farklı liste veriyor. Biri onu ye, diğerini onu yeme diyor. Hangisine güveneceğimizi bilmiyoruz. O yüzden düzenli bir diyet yapmıyorum. Mümkün olduğunca yediklerime dikkat ediyorum. Can boğazdan çıkar derler, hayırlısı olsun. 

YAŞAM FELSEFESİ 

Cansu ŞEKER: Bence diyet yaşam felsefesidir. Bend e diyet yapmıyorum ama spor yapıyorum. Gerekirse ben de diyet yaparım tabi ki. Sonuçta herşey sağlığımız için. HAYATA DÜZEN KATIYOR  Bilal DAŞTAN: Bence diyet herkesin hayatına çeki-düzen veren bir durumdur. Sağlığımızı, dış görünüşümüzü ve kendimize güvenimizi kazandırıyor. Daha önce ben de yapmıştım. Fakat şu sıralar yine saldım. Muhtemelen önümüzdeki günlerde yeniden diyete başlayacağım.  
 

Kaynak: Samsun Gazetesi

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak