Atakum, spor kenti olacak

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum Belediyespor'un Yaz Spor Okulları açılışında sporcularla buluştu. Başkan Deveci, "Atakum, Atatürk'ün ilkelerini yaşatacak olan kent. Sizler O'nun sporcularısınız, O'nun gösterdiği yolda, O'nun ahlakıyla spor yapacaksınız. Zeki, çevik olacaksınız ve spor ahlakını en üst seviyede tutacaksınız. Atakumlu sporculara da bu yakışır. 5 yılın sonunda Atakum, spor kenti, kültür kenti ve sanat kenti olacak" dedi

Atakum, spor kenti olacak
Atakum, spor kenti olacak Samsun Güncel Haber

 

Atakum Belediyespor Yaz Spor Okulları açılışı Atakum Belediyespor Stadyumu'nda gerçekleşti. Görkemli açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Belediyespor Başkanı Tuğrul Öngel, Atakum Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri, önceki dönem Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaz döneminde bin 300 sporcuya ev sahipliği yapacak olan Atakum Belediyespor'da pek çok yaş grubundan futbol, boks, jimnastik, judo satranç, boccia, masa tenisi,  badminton, yüzme, tenis, halk oyunları olmak üzere 11 farklı dalda faaliyet gerçekleşecek.

SPORUN KALBİ ATAKUM'DA ATACAK

Örnek kent Atakum'da örnek spor faaliyetleri yapmayı hedeflediklerini kaydeden, Atakum Belediyespor Başkanı Tuğrul Öngel, "İlimizde ilk olacak gençlerimizin en önemli ihtiyaçlarından olan psikolojik, danışmanlık rehberlik servisimizin desteğiyle yönlendirip, akademik süreçlerine de katkı sunarak daha başarılı sporcular olarak yetişmelerini sağlamak istiyoruz. Kurmuş olduğumuz eğitim kampıyla da çocuklarımızın antrenman öncesi veya sonrası ödevlerine, ders eksikliklerine kulübümüzde öğretmenler aracılığıyla desteklenecektir. Böylece öğrencilerimiz evde aileleriyle birlikte daha kaliteli zaman geçirme imkanına sahip olacaklar. Rehberlik servisimiz spor yapan çocuklarımızın her türlü ihtiyacıyla ilgilenecek. Öncelikli amacımız gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirmek. Böylece okul dışında daha kaliteli zaman geçirecekler. Ayrıca kulüp olarak tüm spor dallarında olanaklar sunacağız. Atakum ilçemizi temsil edecek ahlaklı, eğitimli, disiplinli, sporla iç içe gençler yetiştirmek en büyük hedefimiz olacak. Amatör sporun ve amatör sporlara gönül verenlerin kalbi bundan böyle Atakum'da atacak. Bu sezon BAL liginde mücadele edecek olan A Takımımız özellikle Samsunumuzun çocukları ile 3. Lig hedefine ulaşacak. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve çalışmalarını sürdüren antrenörlerimize, öğretmenlerimize, ekip arkadaşlarımıza ve sporcularımızın ailelerine minnettarız. Öncelikle kulübümüzün her zaman yanında olan Atakum Belediye Başkanımız sayın Av. Cemil Deveci'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim' dediği sözleri bir kere daha hatırlatıyor, önderimizi rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

HERKES SPOR YAPACAK

Atakum'un sporcularıyla gurur duyduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Bugün önemli bir gün. Sahaya ilk çıkan folklor ekibinde kadın ve erkek eşitliği vardı. Sporcularımızın arasında kadınlarımız, gençlerimiz, erkeklerimiz var. Atatürk'ün Cumhuriyet'inde kadın erkek eşitliği var. Samsun, Atatürk kenti. Atakum, Atatürk'ün ilkelerini yaşatacak olan kent. Sizler O'nun sporcularısınız, O'nun gösterdiği yolda, O'nun ahlakıyla spor yapacaksınız. Zeki, çevik olacaksınız ve spor ahlakını en üst seviyede tutacaksınız. Atakumlu sporculara da bu yakışır. Sadece futbol değil her bir spor dalına ayrı ayrı destek vereceğiz. Sadece gençleri değil, herkesi spor salonlarında, sahalarda, caddelerde, sahilde spor yaparken göreceğiz. Atakum baştan sona spor yapıyor olacak. Aileler çocuklarıyla birlikte çıkıp spor yapacak. Atakum böyle bir kent olacak. 5 yılın sonunda Atakum, spor kenti, kültür kenti ve sanat kenti olacak. Bu tesis yetmiyor, burayı yukarıda ulaşımı kolay bir yere taşıyacağız. Herkesin her spor dalında kendisine yer bulabileceği bir alan oluşturacağız. Burayı da önümüzdeki 5 yıl içerisinde çok amaçlı bir kongre merkezi yapacağız. Eğer Atakum sanat kenti olacaksa, sanatın yapılacağı alanların olması lazım. Burası da onlardan birisi. Gönül birliği ile sanata ve spora destek vereceğiz; Atakum kültür, sanat ve spor kenti olacak" dedi.

 

GENÇLİĞE TAM DESTEK

Türkiye'nin, Atakum Belediyesi'nin, Atakum Belediyespor'u yöneten yöneticilerin devraldığı kulübün de sorunları olduğunu belirten Başkan Deveci, "Ama bu sorunları aşacağız. Bunları gençlik, Samsunluluk ve Atakumluluk ruhuyla, Atatürk'ün bize gösterdiği yoldan giderek aşacağız. En önemlisi Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyet'in bilinciyle aşacağız. Bu sorumlulukla spor yapacağız. Atatürk'ün bu ülkeyi bıraktığı çocukları, gençleri olarak o ruhla spor yapıp, rakiplerimizle karışılacağız. İşte o zaman başarılı oluruz. Yenilerek de başarılı oluruz, yenerek de oluruz. Spor sahasında başarının adı ahlaklı ve dürüst olmaktır. Sizin ahlakınız, ilkeleriniz bu kulübü yönetenlere de ders olacak. Onlar da hukukun kendilerine tayin ettiği çizgiden sapamayacaklardır. Sporun ahlakı bu kentte demokrasinin kurulmasına katkı verecektir. Bu bilinçle spor yapmanızı diliyorum. Ben de bu bilinç ve kararlılıkla, bu zor dönemde Atakum Belediyesi'nin tüm olanaklarını açacağımdan hiç kuşkunuz olmasın" sözlerini kaydetti.

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Atakum'un eksikliklerinden birisinin de kapalı spor salonu olduğunu vurgulayan Başkan Deveci, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu salonları çoğalmamız lazım. Kapalı spor salonları yapılıncaya kadar milli eğitimin ve kamu kuruluşlarının spor salonlarından faydalanacağız. Kurumlarla görüşüyorum, protokoller imzalayacağız. Ama bizim şehrin değişik yerlerinde kapalı spor salonları yapmamız lazım. Adını bir spor salonunun alnına yazdırmak isteyen Samsunlu bir iş adamı arıyorum. Ben yerini göstereceğim, o da kendi adıma gençlerimizin, çocuklarımızın spor yapabileceği kapalı spor salonu yapsın. Sesimi buradan duyun, iş adamlarımızdan böyle bir teklif bekliyorum. Sporcularımıza ayrı ayrı başarı diliyorum. Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği gençler olduğunuzu bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Eğer böyle giderseniz başarı sizindir. Yolunuz açık olsun."

GENÇLERİMİZ ÜLKENİN GELECEĞİ

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise sporculara başarılar dileyerek, "Bugün gençlerimizi ve miniklerimizi görünce çok duygulandım. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim her şeyimiz. En önemlisi de ülkemizin gelecekleri. Spor yapan gençlerimiz daha özgüvenli, daha sağlıklı ve aktif yetişiyor. Onları her zaman destekliyoruz. Bu güzel günde, güzel kulübümüzün desteğiyle bizlere harika gösteriler sundular. Ailelere sesleniyorum, çocuklarımızın hayallerinin her zaman arkasında duralım. Onları destekleyelim. Çünkü onlar bu ülkenin geleceği" diye konuştu.

MAÇ YAPTILAR

Konuşmalarına ardından Mercedes Spor Kulübü Başkan Deveci'ye plaket armağan etti. Daha sonra Başkan Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci ve CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'yla beraber sahadaki sporcuları tek tek ziyaret etti. Başkan Deveci, gençlerle masa tenisi ve boks maçı yaparak spordaki hünerlerini gösterdi.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak