SAMSUN TTAKE 8 HAYAT KURTARDI

Türk Telekom Samsun Arama ve Kurtarma Ekibinin (TTAKE), Bafra'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nde kayalıklardan düşen 8 kişiyi kurtardığı bildirildi

SAMSUN TTAKE 8 HAYAT KURTARDI
SAMSUN TTAKE 8 HAYAT KURTARDI Samsun Güncel Haber

 

Doğal güzelliği ile dikkati çeken Kapıkaya'da yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve 5 gün süren festivalde TTAKE de görev aldı. 
Türk Telekom çalışanlarının oluşturduğu ve tamamen gönüllük esası ile görev alan ekip, uçuruma düşen yaralıları büyük bir özenle bulundukları yerden çıkartarak hastanelere ulaştırılmasını sağladı.
Türk Telekom Bölge Müdürü Baki Günay, TTAKE'nin AFAD ekiplerine yardımcı olmak için kurulduğunu söyledi. 
Günay, "3. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları Festivali'nde ekibimiz 5 gün boyunca kamp kurarak görev yaptı. Ulusal ve uluslararası 2 bin 500 sporcunun katıldığı festivalde istemediğimiz olaylar da yaşandı. Özellikle paraşütçülerin atlayışı sırasında rüzgarın kesilmesi onlara zor anlar yaşattı. Bazı paraşütçüler yolcularla birlikte uçurama düşerek yaralandı. Arama ve kurtarma ekibimiz, 8 yaralıyı bulundukları yerlerden çıkartarak, en yakın sağlık kuruluşlarına gitmesini sağladı. Yaralılara erken müdahale etmeleri ve onları kısa sürede bulundukları yerden çıkartmaları onların yaşam şanslarını arttırdı" dedi.
Günay, TTAKE'de görev yapan gönüllü ekibin her yıl fırsat buldukça görevlerini iyi yapmak için tatbikat gerçekleştirdiğini ve her zaman göreve hazır halde beklediğini dile getirdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak