Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği Toplantısı

MOBİD’in her ay düzenlediği sektör buluşması toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'de katıldı.

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği Toplantısı
Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği Toplantısı Samsun Güncel Haber

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği'nin (MOBİD) her ay düzenlediği sektör buluşması toplantısı, bu ay Aksakal Mobilya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Müdürü Fatih Aksakal'ın evsahipliğinde yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de katıldığı toplantıda konuşan MOBİD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Eker, "İlimizdeki mobilya üretim yerleri maalesef yetersiz. Üretim alanlarının birbirinden uzak olması nedeniyle özellikle şehir dışından gelen müşterilerimiz de sorun yaşıyor. Bu sorunun bizde yarattığı en önemli eksiklik ise istihdam. Özellikle gençlerimizin işsizlik sorununu çözmek için bu durumun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıda sektör temsilcilerine seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, mevcut organize sanayi bölgelerinde yetersiz koşullarda imalat yapan firmaları sevindirecek açıklamalarda bulundu. Başkan Demir, mobilya kümelenme merkezi kurulması için hazır olduklarını söyledi. 

Üretim, pazarlama ve ihracat noktasında Samsun mobilya sektörünün çağı yeniden yakalaması için işbirliği yapacaklarını vurgulayan Başkan Mustafa Demir, " Teknolojiyi, bilimi, arge ve inovasyon gibi konularda emek veren iş adamlarımız var.  Biz de büyükşehir belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Sizinle müşterek hareket ederek yarının vizyoner bakış açısıyla modern mobilya sanayisi bir alan oluşturalım. Yeri tespit  edip tahsis veya satın alınmasından sonra bize görev düşecek. Ulaşım arterleriniz birlikte alanı planlayalım.  Yolunu, alt yapısını hazırlayalım. Gerekli ruhsatlarınızı da verelim. Özetle, biz hazırız ve emrinizdeyiz" dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak