SAMDOB NAPOLİ’YE DAVET EDİYOR

“Bir Napoli Akşamı” konseri ile SAMDOB, dinleyenleri İtalya’nın şirin kasabası Napoli’de gezintiye çıkarıyor..

SAMDOB NAPOLİ’YE DAVET EDİYOR
SAMDOB NAPOLİ’YE DAVET EDİYOR Samsun Güncel Haber

Kendine has tarzıyla, dünyaya müziğini kabul ettiren Napoli şarkıları 16 Ekim 2019 Çarşamba akşamı Zehra Yıldız Sahnesi’nde seslendiriliyor.

İzleyenleri Napoli’de bir akşam gezintisine çıkaran Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, İtalyan halk müziği şöleni yaşatmaya hazırlanıyor. Herkesin bildiği ancak hikayelerinin hep eksik kaldığı napolitenler, Anna Tarakanova ve Metin Bayram’ın rejisiyle sahneye konuluyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro Sanatçıları Mezzo Soprano Polen Yağmur Arslan, Tenorlar Metin Bayram, Halil Kaplan, Yunusemre K. Sönmez ve Bariton Yağmur Oksayoğlu’nun solist sanatçı olarak yer alacağı konserde, Piyanist Anna Tarakanova ve Keman Sanatçısı Yusuf Tenşi solistlere eşlik edecek. Konserin koreografı Balerin Natalia Cherednychenko.

İtalyan halk müziğinin birbirinden güzel şarkılarına ev sahipliği yapan Napoli, İtalya’nın şirin kentlerinden biri olmasıyla birlikte, dünyaya Napoliten yani “Napoliye özgü” anlamına gelen şarkılarıyla da nam salmıştır.

2019-2020 sanat sezonunda Zehra Yıldız Salonu’nda gerçekleştirilecek ilk konser olan “Bir Napoli Akşamı”, 16 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 20.00’da. Sanatçılar konseri; bir grup gencin kendilerini Napoli’de gezerken hayal ettikleri bir oyunla sahneliyor. Besteci E. A. Mario, Cesare Andrea Bixio, Salve D’Esposito, Guido Maria Ferilli, Vittorio Mascheroni, Eduardo di Capua ve Teodoro Cottrau’nun eserleri yanı sıra anonim napolitenlerden seçilen 10 şarkı, Zehra Yıldız Salonu’nda sanatçıların performansıyla hayat buluyor.

16 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 20.00’da Zehra Yıldız Salonu’nda ilk kez gerçekleştirilecek “Bir Napoli Akşamı” konserinin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişe hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası ve cumartesi günleri temsil başlama saatine kadar açıktır.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak