SAMDOB’TAN CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’E AĞIT

Samsun Devlet Opera ve Balesi, ölümünün 81. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, W. A. Mozart’ın bestelediği “Requiem” ile anıyor. Tüm zamanların bilinen en ünlü ağıtı ve W. A. Mozart’ın son eseri “Requiem”, 9 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda seslendirilecek.

SAMDOB’TAN CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’E AĞIT
SAMDOB’TAN CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ATATÜRK’E AĞIT Samsun Güncel Haber

Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 81. yılında, W. A. Mozart’ın ölüm temalı “Requiem” eserinin seslendirileceği, “Atatürk’ü Anma Konseri, Requiem” ile anılıyor. 9 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 20.00’da gerçekleştirilecek konserin orkestra şefliğini İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Tuilo Gagliardo Varas üstleniyor.

SAMSUN’DA BİR İLK

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından ilk defa “Atatürk’ü Anma Konseri” kapsamında seslendirilecek olan en tanınmış koral eserlerden biri olma ünvanına sahip, W. A. Mozart’ın “Requiem” eserini, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Tuilo Gagliardo Varas yönetecek. Konserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Soprano Hale Soner, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Mezzo Soprano Ezgi Karakaya, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tenor Erdem Erdoğan ve Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Bas Tuncay Kurtoğlu solist sanatçı olarak yer alacak. Koro partisinin adete bir solist gibi bestelendiği bu eserde, Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu ve solistlere Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek. Tek bölümden oluşan konserin baş kemancısı A. Seçil Küçükçelebi.

“Atatürk’ü Anma Konseri, Requiem” 9 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda sahnelenecek. Eserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişesi hafta içi 10.00 – 18.00 saatleri arası ve temsil günleri saat 20.00’ye kadar açıktır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak