CANİK'TE HİZMETLER ARTIK ÇOK DAHA HIZLI VE KOLAY

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Canik Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesi’ne geçti.

CANİK'TE HİZMETLER ARTIK ÇOK DAHA HIZLI VE KOLAY
CANİK'TE HİZMETLER ARTIK ÇOK DAHA HIZLI VE KOLAY Samsun Güncel Haber

Uzun zamandır Elektronik Belge Yönetim Sistemini kullanan Canik Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü bu modülü sonlandırarak, İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan e-Belediye Bilgi Sistemi Projesine geçti. Tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulan İçişleri Bakanlığı e-Belediye Bilgi sistemi ile tüm iş ve işlemler elektronik ortamda yapılıyor ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulması sağlanıyor. Vatandaşlara dönük hizmet süreçleri basitleşirken, kamu kurumları ile yerel yönetimler arasında anlık veri paylaşımı yapılabiliyor. Sistemle, vatandaş odaklı yerel yönetim yapısı oluşturularak yerel yönetim hizmetlerinden daha hızlı, kolay, etkin ve kaliteli şekilde yararlanılması amaçlanıyor.

 

Hızlı ve kolay hizmet

Belediye olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada, “Belediyemiz İçişleri Bakanlığı’nın kullanıma sunduğu e-belediye sistemi ile sisteme entegre olan tüm kurum ve kuruluşlar ile yazışmaları tamamen sistem üzerinden elektronik ortamda yapmakta. Bu nedenle hem fiziksel evrak külfetinden hem de zamandan tasarruf etmekteyiz. Ücretsiz olan bu sistem sayesinde ekonomik anlamda da tasarruf sağlamış olmaktayız. E-Belediye Bilgi Sistemlerinin, uygulamada olan tüm modüllerini en aktif ve en etkin şekilde kullanan ilk belediyelerden birisiyiz. Bu anlamda Türkiye’de örnek belediye olarak gösterilmekteyiz. Belediye hizmetleri, faaliyetleri, iş ve işlemleri belediye başkanlarına ve yöneticilerine anlık olarak raporlamayı da sağlamakta. Sistem üzerinden sunulan ve sunulacak hizmetlerin elektronik ortama taşınmasıyla vatandaşlara zaman ve mekândan bağımsız ve kesintisiz hizmet alma imkânı sağlanacak. Bu sayede vatandaştan talep edilen belgeler artık istenmeyecek” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak