BAFRA'DA KARANTİNA İDDİALARINA CEVAP !

Bafra Devlet Hastanesinin karantinaya alındığı iddiasına cevap geldi.

BAFRA'DA KARANTİNA İDDİALARINA CEVAP !
BAFRA'DA KARANTİNA İDDİALARINA CEVAP ! Samsun Güncel Haber

Bafra Devlet Hastanesi'nde 1,5 yaşındaki çocuğun ölmesi üzerine hastanenin karantinaya alındığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Konu ile ilgili açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç  yaşanan durumdan sonra karantina gibi bir durumun söz konusu olmadığını sadece sağlık çalışanlarına yönelik bir takım tedbirler aldıklarını söyledi.

Hayatını kaybeden çocuğun ölüm sebebi olan Meningokok hastalığının bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olduğu ve bu sebeple hastanenin karantina altına alındığı iddiası gelmesine karşılık Oruç" Meningokok hastalığı sıradan temas veya aynı alanda kısa süreli bulunup nefes alıp verme suretiyle bulaşan bir hastalık değil, ev halkı, oda arkadaşı gibi uzun süreli temaslarla yayılım gösteren bir hastalıktır. Bu nedenle, hastamızın başvurusu sonrası hastalığın doğası gerekli tıbbi önlemler alınmış, direkt temasta bulunan sağlık personelimiz profilaksiye alınmış ve tedavi sürecinin devamı için hastamızın hemen sevk işlemi gerçekleştirilmiştir. Bafra Devlet Hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızın herhangi bir endişe taşımasına gerek yoktur" diyerek vefat eden hasta ile ilgili olay anında gerekli kararları aldıklarını ve hastayı OMÜ'ye sevk ettiklerini söyledi.

Hastane için alınan önlemler ile ilgili de konuşan Oruç, sağlık personelinin grip salgınından dolayı maske takması ile olduğunu, yaşanan ölüm olayı ile alakası olmadığını vurguladı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak