Canik Belediye Meclisi’nden Yunan Vekile Sert Tepki

Sandıkçı, “Kirli elleriyle Bayrağımıza saldıran mahlûk, al sancağımızın asaletini ve gücünü tarihte olduğu gibi bugünde baktığı her yerde görecektir. Şanlı Bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir”

Canik Belediye Meclisi’nden Yunan Vekile Sert Tepki
Canik Belediye Meclisi’nden Yunan Vekile Sert Tepki Samsun Güncel Haber

Canik Belediye Meclisi, Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı başkanlığında 2020 yılı Şubat dönemi 2. birleşim 1. oturumunu gerçekleştirdi. Başkan Sandıkçı, beş gündem ve iki gündem dışı maddelerinin görüşüldüğü toplantının sonuçları itibariyle hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gündem maddelerine geçilmeden önce İdlip’de rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışı neticesinde şehit olan 4 askerimize Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimize acil şifalar diledi. Bundan önceki ve şimdiki şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu. Geçen hafta içerisinde Yunan Parlamenterinin Türk bayrağımıza yaptığı aşağılık hareketine karşı İstiklal Marşı okundu.

Canik Belediyesi Meclis Toplantısında, Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu'nda Yunanistan AP Milletvekili Ioannis Lagos'un Türk Bayrağımızı yırtmasına tüm ülkede olduğu gibi Canik Belediye Meclisi’nden de büyük tepki geldi.

Başkan Sandıkçı, Belediye olarak Yunan Parlamenterin bayrağımıza yaptığı alçakça hareketini şiddetle kınadıklarını belirtti. Belediye tarafından hazırlanan Yunan Parlamenteri kınama metni Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sefa Özdemir tarafından okundu.

 “Yunanistan’ın Avrupa Parlamentosu Milletvekili loannis lagos, meclis kürsüsünde göçmenleri Yunanistan’a gönderdiğimiz iddiasıyla hem haddini aşarak hem de uluslararası hukuk kuralarını hiçe sayarak ırkçı ve saygısız bir tavırla şanlı Türk Bayrağını yırtmak gibi aptalca bir eylem gerçekleştirmiştir.

Canik Belediyemiz Meclis Salonundan Avrupa’nın şımarık çocuğuna sesleniyoruz.

Kirli elleriyle Bayrağımıza saldıran mahlûk, al sancağımızın asaletini ve gücünü tarihte olduğu gibi bugünde baktığı her yerde görecektir. Şanlı Bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Bu saygısızca zihniyet yok olmaya mahkûmdur. Ancak şanlı Türk Bayrağımız her yerde şerefle dalgalanmaya devam edecektir.

Buradan çağrımızdır. Avrupa parlamentosu bu şarlatan palyaço için gereğini yapmalı ve kendisini mümkün olan en ağır ceza ile cezalandırmalıdır. Aksi takdirde kan dökmeyi sevmeyen bir millet olarak söz konusu vatan olduğunda söz konusu Bayrak olduğunda Dünya’nın şah damarını kesebilecek kabiliyet ve güçte olduğumuzu kendilerine hatırlatmaktan imtina etmeyiz.

Canik Belediye Meclisi olarak şereften, haysiyetten nasibini almamış bu aşağılık milletvekilini şiddetle kınıyoruz.

Kendilerine şanlı ordumuzun kahraman neferleriyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Eylül 1922 tarihinde İzmir’de Yunanlıları denize döktükten sonra teslim almaya gittiği hükümet binasının önündeki merdivenlere serilen, yüzlerce masum vatandaşımızın katili olan Yunanlıların bayrağını çiğnemeyi reddedip ‘her ne olursa olsun Bayrak bir milletin onurudur, çiğnenmez’ diyerek yerden kaldırttığını hatırlatıyor ve tarih kitaplarını biraz karıştırarak geçmişte milletimizin değerlerine karşı böylesi eylemlerde bulunan alçakların sonunun ne olduğunu öğrenmesini diliyoruz.

Aksi takdirde İstiklalimizin sembolü olan Bayrağımıza karşı işlenen bu nefret suçu karşısında Türk’ün tokadı tüm Dünya’yı sallamaya yetecek güçtedir” denildi. Kınama metni çağlar ötesi bir çağrıyla duygularımıza tercüman olan Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiriyle sonlandırıldı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak