TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ

Bu sene 2. si düzenlenen konsere ilgi büyük oldu.

TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ
TERME BİRLİK VE DAYANIŞMA DERNEĞİ’NDEN TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSU KONSERİ Samsun Güncel Haber

Terme Birlik ve Dayanışma Derneği tarafından Atakum’da bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Büyük Salon’unda bu yıl 2. Si düzenlenen Türk Sanat Müziği konserine vatandaşların ilgisi büyük oldu.

Sema Onar Yaktı’nın sunuculuğunu yaptığı konserde Vehbi Tezcan’ın şefliğini yaptığı müzik korosu, kendilerini dinlemeye gelen misafirlere doyumsuz müzik zevki yaşattı.  2 bölümden oluşan konserde koro ve solo ile söylenen seçilmiş şarkılar katılımcıların beğenisine sunuldu.

“BİRAZ DAHA İDDİALI KONUŞABİLİRİM”

Konser öncesi konuşan dernek başkanı Ahmet Tomrukçu, konseri yapmalarından dolayı yaşadığı memnuniyeti belirtti. Tomrukçu “ Ben bu işleri 5 yıldan fazla süredir yürütüyorum. Biz bu derneği tamamen sosyallik amaçlı kullanıyoruz. Termelilerin Samsun’da bir derneği yoktu. Bizde en azından bir derneğimiz olsun, bu tarz aktiviteler olur, düğünden cenazeden haberimiz olur dedik ve başladık bu işlere” dedi.

Konser hakkında da bilgi veren Tomrukçu “Bu bizim ikinci Türk Sanat Müziği konserimiz. Termeli bir şefin bizim hemşerimiz olması bizim için çok büyük bir avantaj. Bugünkü etkinlik, Türk sanat müziğinin koroyla ve solo söylenecek şarkılarından seçilmiş bir müzik ziyafeti. Bu ikincisi olduğu için daha rahat konuşuyorum çünkü birinciyi yaptık. Salon tamamen doluydu dışarıda insanlar kalmıştı inşallah bu senede öyle yoğunluk olur. İlk seneki acemiliğimizi attık. Zannediyorum ondan biraz iddialı konuşabilirim” diyerek konser hakkındaki olumlu beklentilerini söyledi.

“İNSANLARIN EN BÜYÜK DERDİ SOSYALLEŞEMEMEK””

Konserin sosyallik yönündeki önemini vurgulayan Ahmet Tomrukçu “Biliyorsunuz ki belli bir yaştan sonra insanların en büyük derdi sosyalleşememek. Bu neyi getiriyor? Alzheimer’i getiriyor. Eve kapanıyor insanlar, bu sefer hasta oluyorlar. Biz derneğimizde çok güzel sosyalleşiyoruz. Muhabbet ediyoruz. Bu insanlar burada sosyalleştikçe hastanelere gitmiyorlar” dedi. Dernek ile ilgili ileriye dönük planlarından da bahseden Tomrukçu “Bizler bir bina almak istiyoruz. Tabi çarşambalıların çıtası yüksek. Öyle bir binamızın olabilmesi zor ama termedeki, samsundaki, Ankara’daki ve İstanbul’daki termelilerle bu baharda yemekler yapıp bir araya gelip nasıl böyle bir binaya sahip oluruzun hem fikri hemde maddi yönü ne olur ona bakacağız” şeklinde konuştu.

“KONSERİ YAPACAK GRUP TAMAMEN AMATÖR BİR GRUP”

Konseri yapan ekibin zannedilenin aksine profesyonel bir ekip olmadığını aktaran Başkan Tomrukçu “Bugün konseri yapacak grup tamamen amatör bir grup. Çalgıcılarımızdan amatör olanlarda var profesyonel olanlarda var. Çalgıcıların tamamı termeli de demiyoruz. Koroda da hem termeli var hemde bir sürü samsunlu eşimiz dostumuz da var. Bunların hiçbiri profesyonel değil ama” diyerek çok yetenekli olmalarına rağmen ekipteki üyelerin birçoğunun amatör olarak bu işle ilgilendiğini söyledi.

Katılımın çok fazla olduğu Türk Sanat Müziği Korosu 2. Yıl Konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar en sevilen şarkıları Samsun’lulara dinletti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak