“YARASA” OPERETİNİN İHTİŞAMI SAMDOB’DA

Aşk, ihanet, entrika, intikam ve daha bir çoğu, Johann Strauss II’nin bestelediği “Yarasa” opereti ile 17 Şubat 2020 Pazartesi akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesi sahnesinde!

“YARASA” OPERETİNİN İHTİŞAMI SAMDOB’DA
“YARASA” OPERETİNİN İHTİŞAMI SAMDOB’DA Samsun Güncel Haber

Ünlü Tenor Hakan Aysev’in konuk sanatçı olarak yer alacağı "Yarasa" opereti Samsun seyircisiyle tekrar buluşuyor.

19. Yüzyılın şatafatlı ve eğlenceli partilerinden, hapishanenin soğuk duvarlarına varan bir yolculuk sunan “Yarasa” opereti; Haldun Özörten’in rejisiyle, 17 Şubat 2020 Pazartesi akşamı saat 20.00’da tekrar sahneliyor. Samsun’da ilk defa geçtiğimiz ay Türkçe  sahnelenen eserin Orkestra Şefi Hakan Kalkan 

"Vals Kralı" olarak yaşadığı döneme ün salan Johann Strauss II; babasının itirazlarına rağmen müzikten vazgeçmemiş, henüz 6 yaşındayken ilk valsini yazarak dünya çapında bir besteci olacağının sinyallerini vermiştir. 74 yaşında hayatına veda eden besteci, arkasında sayısız vals, 10’u aşkın operet, bir opera ve tamamlayamadığı bir bale eseri bırakmıştır.

 

İNTİKAM ÜZERİNE KURULU BİR PARTİ

İlk defa 1874 yılında Viyana Tiyatrosu’nda seyirci karşısına çıkan “Yarasa” opereti, başta çok sevilmese de sonradan hak ettiği değeri kazanmış ve bir yıl içerisinde tam 58 kez seslendirilmiştir. Diğer opera ve operetlerden farklı olarak “Yarasa” operetinde, karakterlerden masumiyet ve saflık alınmış; yerine sahtekar, yalancı ve dolandırıcı özellikleri eklenmiştir.

Yıllar önce kaybettiği itibarının öç duygusuyla arkadaşına oyunlar çeviren bir adam, gözü yükseklerde bir hizmetçi, çapkın bir eş, kalbi kırık bir kadın ve unutamadığı aşkının peşinde dolaşan başka bir adam... Yalanların ardı arkası kesilmez iken tüm karakterler bir partide sıkışıp kalırsa neler olur? İç içe geçmiş yalanlar silsilesinde bakalım mutlu sona ulaşan olabilecek mi?

Eserin rejisörlüğünü Haldun Özörten, orkestra şefliğini Hakan Kalkan, dekor tasarımını Kaan Güreşçi, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, koreografisini Serhat Nüfusçu, koro şefliğini Raushan Baigulakova ve ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları'nın hayat vereceği operette Rosalinde karakterini Eda Bingöl Gürkan, Baron von Eisenstein karakterini Bilal Doğan, Adele karakterini  Sezgi Elhüseyni, Alfred karakterini Özer Öndeş, Dr. Falke karakterini  Murat Göçken, Prens Orslofsky karakterini Polen Yağmur Arslan, Frank karakterini Ali İbrahim Tuluk, Blind karakterini Volkan Binerbay, İda karakterini Gamze Barhan, Frosch karakterini  Aras Özorhon  seslendirirken, Ünlü Tenor Hakan Aysev konuk sanatçı olarak yer alacak.

“Yarasa” opereti 17 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 20.00’da  Aydın Gün Salonu'nda sahnelenecek. Eserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinden satın alınabilir. SAMDOB gişeleri haftaiçi ve cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arası ve temsil günleri temsil başlama saatine kadar açıktır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak