YUNANİSTAN SINIR KAPILARINI KAPATTI

Yunanistan Pazarkule sınır kapısından ülkelerine giriş yapmak isteyen bir grup göçmenin ülkeye girişine izin vermedi. Tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatan Yunanistan, göçmenleri Türkiye'ye dönmeye ikna etmek için uğraşıyor. Yunan askeri tampon bölgede bekleyen göçmenleri korkutmak için zaman zaman ses bombası kullanıyor.

YUNANİSTAN SINIR KAPILARINI KAPATTI
YUNANİSTAN SINIR KAPILARINI KAPATTI Samsun Güncel Haber

Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne’de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı’na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan’a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı’na gitti.

Yunanistan sınır kapısını otobüsle kapattı. Foto: DHA

Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak, Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi.

Yüzlerce mülteci Yunanistan sınırındaki tel örgülerde bekliyor.

Yunan askerleri tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatırken, göçmenlere ülkeye giremeyeceklerini söyleyerek, Türkiye’ye geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor. Yunan askerlerinin zaman zaman göçmenleri korkutmak için ses bombaları kullandığı da duyuldu. Yunanistan’a alınmayan göçmenler ise çantalarını yerlere bırakarak, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

Göçmenlerin beklemesi üzerine Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş ve çıkışları durdurdu. Yunan askerleri, güvenlik gerekçesiyle yaya ve araçlarla gelenlerin ülkeye sokulmayacağını duyurdu. Bu arada Pazarkule Sınır Kapısı önünde de Yunanistan’a geçmek isteyen bir grup göçmen bekleyişlerini sürdürüyor.

 

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak