BAŞKAN DEVECİ'DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

"Dünya üzerindeki tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada kadınlarımızın sürdürdüğü emek mücadelesini saygıyla selamlıyorum.

BAŞKAN DEVECİ'DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN DEVECİ'DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI Samsun Güncel Haber

 

Aslında bu önemli günün altına, 8 Mart 1857'de ABD'nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında çalışma saatleri ve ücretlerindeki adaletsizlik nedeniyle grev yapan emekçi kadınların, çıkan yangın esnasına fabrikaya kilitlenmesi ve 120 emekçi kadının o yangında yaşamlarıyla bedel ödediği hak mücadelesi yatmaktadır. Bu mücadele ise dünya tarihine geçerek 8 Mart'ı onurlu bir kimliğe büründürmüştür. Bizim ülkemizde de Türk kadınının Cumhuriyet mücadelesi tarihe geçmiştir. Cumhuriyet, kadınlara değer katarken kadınlar da Cumhuriyet'e sahip çıkarak, onu koruyarak ve devrimlerini savunarak ülkenin aydınlık geleceğine ışık olmuşlardır. Küllerinden doğan bir ülkeden, Cumhuriyet'e giden yolda kadınlarımız bağımsızlık, özgürlük ve Cumhuriyet mücadelesi vermiştir. Şüphesiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın-erkek eşitliğini sağlamak, kadını siyasal ve toplumsal yaşamda daha çok var olması adına yaptığı devrimci çalışmalar Türk kadınına hak ettiği gibi haklarını teslim etmiştir. Yüce Türk kadını, Atatürk devrimleriyle birlikte pek çok ülke kadınından çok daha önce haklarını almıştır. Bu yüzden Türk kadını, bugün demokrasisiyle övünen tüm ülkelerin kadınlarından bir adım daha öndedir.

Kadın-erkek eşitliğini hem anayasal hem de toplumsal cinsiyet eşitliği bütününde sonuna dek savunuyoruz. Bu eşitliğin temelinin dayanışma olduğunu hiçbir zaman unutmayarak Atakum'da her alanda yaptığımız çalışmalarda kadını ön plana çıkaran modeller geliştiriyoruz. Çünkü bir kentte demokrasinin tesis edilebilmesi için kadın örgütlenmesinin, kadının aile içinde eşit olmasının ve kadının toplumda dik yürümesinin ne denli önemli olduğunun farkındayız. Bunun için de kadınlarımızın öncelikle yaşam, eğitim ve üretime katılma hakları için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadının hayatın her alanında olması için omuz omuza mücadele etmekten sonsuz gurur duyuyoruz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
20 bin adet bandrolsüz boş makaron ele geçirildi
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak
Kirli hedefleri olanlar amaçlarına asla ulaşamayacak