Samsun’un Canik ilçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde bulunan Ali Rıza Bey Bulvarı üzerindeki yaya geçidi, bölge sakinlerinin gündemindeki yerini koruyor. Özel hastane, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve yoğun konut alanlarının bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, karşıdan karşıya geçerken büyük risk yaşadıklarını belirterek yetkililerden çözüm talep etti.

Şehri Bahçe Konutları önünde yer alan yaya geçidinde mevcut uyarı levhalarının yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar, sürücülerin hızını düşürmediğini ve yayalara yol vermediğini dile getirdi. Bölge sakinleri, olası kazaların önüne geçebilmek için sinyalizasyon sistemi, hız kesici kasis, üst geçit veya alt geçit yapılmasını istiyor.

"Can güvenliğimiz tehlikede"

Mahalle sakinlerinden Seyit Arar, bulvarın yoğun araç trafiğine sahip olduğunu belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların her gün risk altında olduğunu söyledi. Daha önce çeşitli kazaların yaşandığını ifade eden Arar, yetkililere taleplerini ilettiklerini ancak henüz kalıcı bir çözüm üretilmediğini kaydetti.

"Yaya geçidinde araçlar durmuyor"

Vatandaşlardan Cengiz Kaya ise yaya geçidinin bulunmasına rağmen sürücülerin çoğunlukla yayalara yol vermediğini belirtti. Karşıya geçebilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen Kaya, bölgede yaşanan kazaların tekrar etmemesi için trafik lambası veya güvenli bir geçiş sistemi kurulmasını istedi.

"Üst geçit ya da alt geçit yapılmalı"

Bölgedeki tehlikenin özellikle yaşlılar ve çocuklar açısından daha büyük risk oluşturduğunu vurgulayan Adem Arslan da daha önce yaşanan kazaların etkilerinin hâlâ sürdüğünü ifade etti. Arslan, yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için üst geçit, alt geçit veya trafik lambasının artık zorunlu hale geldiğini söyledi.

Aydınlatma eksikliği de dikkat çekiyor

Mahalle sakinlerinden Nimet Dilektaş ise söz konusu güzergâhın semt pazarına ulaşımda yoğun olarak kullanıldığını belirterek, sürücülerin çoğu zaman yaya geçidi işaretlerini dikkate almadığını ifade etti. Dilektaş, özellikle akşam saatlerinde yeterli aydınlatma bulunmamasının tehlikeyi artırdığını belirterek yetkililerden acil çözüm beklediklerini söyledi.

Vatandaşlar, hem trafik güvenliğinin artırılması hem de olası kazaların önlenmesi için bölgede sinyalizasyon sistemi kurulması ve yol aydınlatmasının güçlendirilmesi yönündeki taleplerini yineledi.