Derbent Barajı'nın Kolay bölgesinde gerçekleştirilen yarışma, Balık Ekibi kurucusu Emre Fidan tarafından organize edildi. Yaklaşık 300 amatör balıkçının katıldığı yarışma 4 saat sürdü.
Yarışma sonunda amatör olta balıkçısı Şahin Demir, 35 santimetre boyunda yakaladığı alabalıkla birinci oldu. Dereceye giren balıkçılara olta kamışı ve makara hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm balıkçılara çanta, maket yem ve şapka dağıtıldı.
Balık Ekibi Kurucu Başkanı Emre Fidan, yarışmanın amacına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Uzun senelerdir tutkusu olduğum olta balıkçılığını yarışma haline getirerek bugün Gökkuşağı Alabalık Tutma Yarışması'nı düzenledik. Bu projeyi; gençlerin doğa sevgisini artırmak, amatör olta balıkçılığını sevdirmek ve çevre temizliğinin önemini anlatmak amacıyla hayata geçirdik."
Yarışma, hem doğa sevgisinin artırılması hem de amatör balıkçılığın teşvik edilmesi açısından katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
2
Samsun’un Bafra ilçesindeki Derbent Barajı’nda amatör balıkçılara yönelik “Gökkuşağı Alabalık Yarışması” düzenlendi. Balık Ekibi Kurucusu Emre Fidan’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 amatör balıkçının katıldığı yarışma 4 saat sürdü.
Yarışmada 35 santimetrelik alabalık yakalayan Şahin Demir birinci olurken, dereceye girenlere olta kamışı ve makara hediye edildi. Tüm katılımcılara ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. Emre Fidan, yarışmanın gençlerde doğa sevgisini artırmak, amatör olta balıkçılığını teşvik etmek ve çevre temizliği bilincini güçlendirmek amacıyla düzenlendiğini belirtti.




