Samsun’da hayata geçirilen “İlk Mektubum Mehmetçiğe” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerinin yazdığı mektuplar, Mehmetçiklerden gelen yanıtlarla anlamlı bir karşılık buldu.
Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu 1. sınıf öğrencileri okuma yazmayı öğrenir öğrenmez Mehmetçiklere mektup yazdı. Miniklerin içten duygularla kaleme aldığı mektuplar, askerler tarafından tek tek cevaplandı.
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görevli askerler tarafından yazılan mektuplar, düzenlenen ziyaret sırasında öğrencilere ulaştırıldı. Sınıflarında mektupları okuyan öğrenciler, büyük bir sevinç ve gurur yaşadı.
Etkinlik kapsamında Davut Ala ve beraberindeki heyet de okulu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Programda öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, askerî bando eşliğinde şarkılar söylendi.
Duygu dolu anların yaşandığı etkinlik, askerlerin Askerlik Andı’nı okuması ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.








