Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen “Fotoğrafın Işığında: Doğa, Kent ve Mimarlık” başlıklı seminer ve fotoğraf gösterisi, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Mimarlık Fakültesi ile Atakum Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çetin’in açılış konuşmasıyla başladı. Çetin, fotoğraf ile mimarlık arasındaki güçlü ilişkiye dikkat çekerek disiplinler arası çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Seminerde fotoğrafın doğa, kent ve mimarlıkla kurduğu bağ farklı yönleriyle ele alındı. Fotoğraf sanatçısı Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, tarihi ve kültürel referanslar üzerinden fotoğrafın anlatım gücünü değerlendirirken, Mimar Sinan örneği üzerinden mimari estetiğe dikkat çekti. Ayrıca Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nden kareler eşliğinde bölgenin doğal zenginliği ve ekosistemi hakkında bilgiler paylaştı.

OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan ise “Doğa, deniz ve insan” temasıyla yaptığı sunumda insan-doğa ilişkisini estetik ve kavramsal açıdan ele alarak fotoğrafın güçlü bir ifade aracı olduğunu vurguladı.

ATAFOD Başkanı Güngör Çınar mimari fotoğrafçılığın eğitim sürecine katkılarını anlatırken, Hanife Yalçın da teknik ve estetik deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Program sonunda etkinliğe katkı sunan sanatçılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Yoğun katılımla gerçekleşen organizasyon, fotoğrafın doğa, kent ve mimariyi anlamadaki rolünü gözler önüne serdi.