Ondokuz Mayıs Üniversitesi heyeti, Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Sarıdibek Mahallesi’nde kurulması planlanan organik arıcılık ve apiterapi ürün üretim merkezi kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz ve beraberindeki heyet, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya ile Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül’ü makamlarında ziyaret ederek proje hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Planlanan merkezde üreticilere eğitim verilmesi, kadın girişimcilerin sürece dahil edilmesi ve bölgesel markalaşmanın desteklenmesi hedefleniyor. Projenin kırsal kalkınmaya katkı sağlaması ve katma değeri yüksek arı ürünlerinin üretimini artırması bekleniyor.

Proje kapsamında 150 kovanlık üretim alanı oluşturulacak. Ayrıca tıbbi ve aromatik bitki ekim sahaları ile arı ürünlerinin işleneceği laboratuvar altyapısı kurulacak.

Ziyaretlere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz’ın yanı sıra Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çetin, Merve Arabacı, Vezirköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Doğukan Sarıyalçınkaya ve Vezirköprü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yakup Çağlıyan da katıldı.