Samsun ile Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum arasında direkt uçuş seferleri yeniden başlıyor. Yaz sezonu boyunca devam edecek seferlerin hem turizm hem de ulaşım açısından önemli kolaylık sağlaması bekleniyor.

Samsun-Çarşamba Havalimanı ile Bodrum Havalimanı arasında AJet tarafından düzenlenecek direkt uçuşlar, 3 Temmuz itibarıyla yolcuların kullanımına sunulacak. Seferlerin haftada iki gün, pazartesi ve cuma günleri gerçekleştirileceği bildirildi.

Uçuş programına göre pazartesi günleri Bodrum'dan hareket eden uçak saat 17.45'te Samsun'a ulaşacak. Aynı gün Samsun'dan Bodrum'a dönüş seferi ise saat 18.20'de gerçekleştirilecek.

Cuma günleri ise Bodrum'dan gelen uçağın Samsun'a varış saati 12.50 olarak planlanırken, Samsun'dan kalkış saati ise 13.25 olarak açıklandı.

Yaz sezonuna yönelik planlanan direkt uçuşların 23 Ekim tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Yeni seferlerin özellikle tatil planı yapan vatandaşlara zaman kazandırması ve iki şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırması hedefleniyor.