Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Direnişin Muştusu: Gazze / Samsun’dan Gazze’ye Bin Selam” sergisi Cumhuriyet Meydanı’nda ziyaretçileri ağırlamaya başladı.
Belediyenin açıklamasına göre Gazze’yi sanat çalışmaları üzerinden ele alan sergi, 2-31 Ekim 2026 tarihleri arasında her gün 10.00-21.00 saatlerinde açık olacak.
Farklı sanat disiplinlerine yer verildi
Sergide dijital tasarım, heykel, duvar resmi, grafiti ve video çalışmalarının yanı sıra dört ayrı dijital gösterim alanı bulunuyor.
Serginin girişinde Pablo Picasso’nun “Guernica” eserine gönderme yapan bir dijital çalışma yer alırken, farklı bölümlerde Hanzala heykeli ile Hind Receb’in hikâyesini konu alan çalışmalara yer veriliyor.
Filistinli sanatçı Süleyman Mansur’un eserlerinden hareketle hazırlanan bir video çalışması da sergide ziyaretçilere sunuluyor.
‘Gazze’ye Mektuplar’ alanı oluşturuldu
Serginin bölümlerinden biri de ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini yazabildiği “Gazze’ye Mektuplar” alanından oluşuyor.
Ziyaretçiler, serginin sonunda oluşturulan alanda kendi mesajlarını kaleme alabiliyor.
Doğan’dan sergiye davet
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, serginin sanat aracılığıyla hafızayı canlı tutmayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladığını belirtti.
Doğan, “Samsun’dan Gazze’ye uzanan bu sergi, bizim için insan hayatına, barışa ve hafızaya dair bir çağrıdır” ifadelerini kullanarak vatandaşları sergiyi ziyaret etmeye davet etti.
Zeynep Ceyda AKDUMAN








