Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, ilçe kongre süreci ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlkadım Belediyesi Ihlamur Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Mucur, teşkilat olarak kongre sürecine hazır olduklarını ifade etti.
Mucur, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile kısa süre önce görüştüklerini ve Bahçeli’nin Samsun’a selamlarını ilettiğini belirtti. İl başkanlığı olarak 3. yıllarını doldurduklarını söyleyen Mucur, 19 Mayıs’ta yeni il başkanlığı binasının açılacağını aktardı.
7 Mayıs’tan itibaren ilçe kongrelerinin başlayacağını ifade eden Mucur, sürecin İlkadım ilçesinden start alacağını söyledi. Teşkilat çalışmalarının sahada aktif şekilde sürdüğünü belirten Mucur, “Hayırlı Günler Komşum, Derdin Derdimiz Sohbetleri” kapsamında 6 binden fazla haneyi ziyaret ettiklerini kaydetti.
Üye çalışmalarının devam ettiğini ve partiye yeni katılımların olacağını ifade eden Mucur, kongre sürecinin en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. İl kongresi tarihinin ise genel merkez tarafından belirlendikten sonra açıklanacağı bildirildi.
Mucur ayrıca, teşkilatların güçlü ve sahada aktif olduğunu vurgulayarak kongre sürecinin Samsun ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti.